Ja, ik kom meehelpen bij Amma’s programma!

TOELICHTING SEVA TAKEN

Ga met de muis over de tekst voor de toelichting

Afvalverwerking Afvalverwerking
Met dit opgeruimde team leeg je afvalbakken die in alle zalen staan, waarbij de inhoud zoveel mogelijk wordt gescheiden.

AfwasAfwas
In dit grote team maak je het vaatwerk van alle afdelingen schoon. Er is een grote en een kleine afwasmachine. Naast het inruimen en klaarzetten moet er afgedroogd worden. Er is een spoelbak voor de grote pannen e.d. Na het schoonmaken wordt de vaat gesorteerd klaargezet voor de restaurants.

Amma’s pad Amma’s pad
In een klein team zorg je dat Amma’s route via de rode loper, schoon is en vrij van obstakels. Samen met de security zorg je er ook voor dat het publiek zo wordt opgesteld, dat Amma zoveel mogelijk mensen goed kan zien. Het schoonmaken start een à twee uur voor Amma de zaal inkomt of verlaat.

AYUDHAYUDH
Jongeren gezocht: AYUDH is een internationale jongeren-vrijwilligersorganisatie voor en door jongeren die willen bijdragen aan een vredigere en duurzamere wereld.
Tijdens Amma’s programma zullen we een superleuke (polaroid-) stand hebben, waar we nieuwe en vertrouwde gezichten een update geven van alles omtrent AYUDH!
Ben jij positief ingesteld en vind je het leuk om open gesprekken te hebben over belangrijke onderwerpen voor jongeren? Geef je dan snel hier op voor AYUDH seva: elk (half) uurtje is welkom.
Ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Gaurang

Bewaarplaats mobieltjes en kleine tassenBewaarplaats mobieltjes en kleine tassen
Bij de bewaarplaats in de darshanzaal kunnen mensen hun mobiele telefoons, tasjes en andere kleine spullen achterlaten.
Jij neemt ze in, geeft de bezoeker een kaartje en let op hun spullen totdat ze voor Darshan zijn geweest.

Darshanteam Darshanteam
Bij deze seva zorg je ervoor dat mensen op een rustige en ontspannen wijze voor Amma’s omhelzing kunnen gaan. Daarnaast help je in de darshanzaal bij het binnenleiden van de bezoekers en het hen toewijzen van een zitplaats.
Voor een soepele en rustige publieksstroom zijn er richtlijnen die vanuit Amma’s organisatie komen. Het team moet de richtlijnen goed kennen en ze zo goed mogelijk uitvoeren. Soms duurt het wachten lang of zijn de richtlijnen anders dan voorheen: wat extra uitleg is dan prettig om onduidelijkheid of frustraties bij bezoekers te voorkomen of weg te nemen. Een vriendelijke, dienstbare, rustige houding is hiervoor noodzakelijk.
Bij de darshan seva werken we in teamverband. Dit betekent dat je op meerdere taken ingezet kunt worden.
Wat wordt er van je gevraagd:
– goede communicatieve vaardigheden
– stressbestendigheid
– vriendelijke maar toch daadkrachtige houding
– flexibiliteit; richtlijnen kunnen tijdens de dagen nog veranderen
– de oefendag bij te wonen in het Amma Centrum in Zeist
– bereidheid om de instructies van tevoren te bestuderen en je eigen te maken.

DarshanticketsDarshantickets
Darshanticket seva is een intense en mooie seva, de eerste schakel van de stroom van bezoekers die voor Amma’s darshan komen.
Taken:
– verzorgen dat bezoekers rustig wachten op hun darshan ticket
– op drukke momenten, crowd control van de wachtrij, bijhouden time tickets
– met Devi Bhava: klaarmaken wachtrij, bezoekers vriendelijk te verzoeken die ruimte te verlaten en spullen mee te nemen; aansturen en organiseren van vlotte en duidelijk begeleiding, effectief van voordeur tot ingang zaal.
Je deel maakt uit van een kernteam van 4 personen en bent alle 2 dagen aanwezig, onderling stemmen we pauzes af en in de spitsmomenten zijn we allen bezig. Je bent zowel vriendelijk als assertief en communicatief vaardig. Je weet wanneer mee te buigen en wanneer standvastig te acteren en stemt goed af met het kernteam.

Devi Bhava opruimhulpDevi Bhava opruimhulp
Help met de afbouw tijdens de Devi Bhava nacht: delen van de Expo moeten ’s morgens al leeg en schoon opgeleverd worden! Help jij een paar uurtjes mee om wakker te blijven?

EHBOEHBO
Ben je in het bezit van een EHBO diploma en bereid om bij calamiteiten ingezet te worden? Meld je dan aan; het is geen volle dagtaak en kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere activiteiten!

Flex Flex
Deze keuzemogelijkheid kun je aanvinken, als je je openstelt voor welk vrijwilligerswerk dan ook tijdens het programma! Laat je verrassen door een seva-voorstel, gedaan door de coördinator seva aanmeldingen. Help een post die nog onderbemenst en urgent is en oefen jezelf in ware, onbaatzuchtige dienstverlening !

GarderobeGarderobe
In de garderobe kunnen mensen hun grote tassen achterlaten, jij neemt ze in ontvangst en geeft een bonnetje uit.

Gastmensen & May I help Gastmensen & May I help
Gastvrouwen/ -heren: in de entree verwelkom je de bezoekers en maak je hen wegwijs. Je geeft bijvoorbeeld informatie over het verloop van het programma, de uitgifte van darshantickets, of verwijst naar de garderobe.
May I help: hierbij geef je meer achtergrondinformatie over het programma, zoals Amma’s darshan. Ook help je mee bij de publieksstroom, bij aanvang en na afloop van elk programma

Grabbelton Grabbelton
Er is een grabbelton gedurende het programma, met veel leuke prijzen. Samen met jongeren bemens je de grabbelton – Je moet alert met geld om kunnen gaan en goed met jongeren.

Groente snijden Groente snijden
Al kletsend of in stilte, kun je iedere dag in dit team werken, tussen 8:30 en 12:00 uur en tussen 14:00 en 17:00 uur. Er is een gezellige sfeer, mede doordat er veel mensen zijn die deze seva ieder jaar weer komen doen! De groente worden door het team van professionele koks gebruikt van de westerse keuken.

Heftruck rijden Heftruck rijden
Indien je in het bezit bent van een heftruckcertificaat, is je hulp erg welkom! Zowel bij de opbouw als afbouw ben je nodig.
Het gaat o.a. om het verplaatsen van de voorraadkratten, de hekken/schotten en andere grote, zware spullen.

Indiase snackverkoop Indiase snackverkoop
Je verkoopt en serveert Indiase snacks, masala dosa en mangolassi. Dit doe je samen met het internationale team van Amma’s tourstaf.

Infotafel Amma Centrum BelgiëInfotafel Amma Centrum België
Je staat achter de stand van Amma Centrum België. Je geeft informatie over de activiteiten: o.a. bhajanavonden, IAM-meditatie, Indiase feestdagen en nog veel meer.

Infotafel Vrienden van Amma NL Infotafel Vrienden van Amma NL
Je staat achter de stand van Vrienden van Amma Nederland. Je geeft informatie over de activiteiten in het Amma Centrum. De bhajanavonden, IAM-meditatie, stilteweekenden, puja’s, de Indiase feestdagen en nog veel meer.

Inkoop (runner)Inkoop (runner)
Als runner help je coördinatoren van het Amma programma, aan ‘ad hoc’ benodigdheden. Zij kunnen hun verzoeken doen aan de inkoopbalie in de hal. Met een team van chauffeurs (rijbewijs B) koop je de bestelde boodschappen in.

KoffiecornerKoffiecorner
Bij dit buffet voorzie je de bezoekers van heerlijke koffie, thee, taartjes en lekkernijen. Ervaren kassamedewerkers zijn ook van harte welkom! De Koffiecorner begint op 8:00 uur (klaarzetten) en gaat om 8:30 open tot 02:00 uur ’s nachts en de laatste nacht tot ’s morgens vroeg.

Massagebalie Massagebalie
Aan de balie van de massage-afdeling verwelkom je mensen die een massage willen ontvangen en regel je de afspraak tussen masseur en cliënt.

Massages Massages
Tijdens het programma worden er bijna doorlopend ontspanningsmassages aangeboden. Deze duren 25 min, en worden volgens Amma’s richtlijnen zonder gebruik van (massage-) olie over de kleding heen gegeven.
Denk bv. aan Shiatsu, Thaise (Yoga-) Massage, ayurvedische en holistische massages. Ook stoel – en voetmassages behoren tot de mogelijkheden.
Ben je opgeleid tot masseur m/v en wil je graag je kennis als seva aanbieden, ben je van harte welkom.
Kun je ons een massagetafel of -stoel ter beschikking stellen, laat het graag even weten, deze zijn zeer welkom! Via het inschrijfformulier of massage@amma.nl

OpbouwOpbouw vrijdag 13-17 uur
Spullen halen met kleine vrachtwagen van Amma Centrum naar Expo Houten, inhuur en inkoop sorteren en tellen, kratten sorteren, koffiehoek bemensen; je word ingedeeld.
Opbouw zondag vanaf 13 uur
Op bovenverdieping slaapzalen inrichten voor swami’s en swamini’s en Swami restaurant opbouwen
Opbouw zondag 19 – 21:30 uur
Opbouwen podium, kooktent, tourstaf restaurant en sevarestaurant
Opbouw maandag vanaf 07:00 uur
Inrichten slaapzalen, restaurant, darshanzaal, afwas etc.

Puja met Amma Puja met Amma
Op de tweede en laatste avond leidt Amma de Atma puja: een puja voor vrede in de wereld en in onszelf. Hiervoor wordt de bezoekers gevraagd zich in rijen op te stellen in het restaurant. In groepjes van vier worden ze naar een zitplaats geleid in de zaal. In het pujateam zorg je voor de inrichting van de zaal ten behoeve van de puja. Daarnaast begeleid je de mensenstroom en deel je het gezegende water uit.
De instructie voor deze seva is op woensdagmiddag 29 november in de darshanzaal, direct na afloop van Amma’s darshan. De seva eindigt rond 20:00 uur, na de puja.
Als je je hiervoor opgeeft, dan moet je bij je andere sevawerkzaamheden rekening houden met deze tijden.

Receptie Receptie
Op dit centrale punt van de Expo ben je aanspreekpunt voor bezoekers, pers, sevamedewerkers en de staf die met Amma mee op tour is.
De werkzaamheden variëren van het mensen inhoudelijke informatie verstrekken over het programma, het de juiste richting wijzen van (seva-)locaties, taxi’s bellen, informatie geven over openbaar vervoer en slaapmogelijkheden, enz. enz..
De receptie is tevens een meldpunt voor ongevallen en in geval van nood wordt van hieruit de EHBO-post opgeroepen.

Sevarestaurant Sevarestaurant
Het sevarestaurant is een gezellige plek achterin de darshanzaal, met zo’n 40 zitplaatsen voor sevamedewerkers die over een maaltijdarrangement/polsbandje beschikken.
In een klein, hecht team werk je met twee tot vier mensen per shift. Met elkaar run je het restaurant van 07:00 uur ‘s morgens tot in de late avond; tot zolang Amma in de zaal is. Tijdens de opbouw- en afbouwdag verzorgt het team de maaltijden in samenwerking met de westerse keuken.
Werkzaamheden bestaan uit: buffet klaarzetten en bijhouden, eten opscheppen, schoon houden, vuile vaat afgeven bij het afwasteam, koffie en thee zetten en de voorraden in de gaten houden.

Sevadesk (vrijwilligersbalie)Sevadesk (vrijwilligersbalie)
De sevadesk heeft het overzicht op de werkplekken waar hulp gewenst is tijdens de opbouw, het programma en de afbouw. Het is als het ware het uitzendbureau van het evenement, waar verzoekjes van openstaande klussen gekoppeld worden aan mensen die zich voor seva opgeven.
Naast het werken vanachter de balie, loop je rond met ‘oproepborden’, waarop de onderdelen vermeld staan waar (dringend) hulp voor gevraagd wordt. In de praktijk ben je bij de seva desk ook een vraagbaak en gastvrouw/-gastheer.
De balie is gedurende vijf dagen vanaf 08:00 uur open en sluit nadat Amma in de nacht de zaal heeft verlaten.
Je werkt samen met een enthousiast, klein vast team in shifts van twee uur, in totaal zo’n zes uur per dag.
Wat wordt er van je gevraagd:
– een vriendelijke, behulpzame, coöperatiever houding
– goede communicatieve vaardigheden en informatie overdracht
– vaardig in het Engels en eventueel Duits/Frans/Spaans
– het vermogen om orde en kalmte te creëren
– bereidheid om je vooraf te verdiepen in het verloop en de organisatie van het programma
– inzetbaar vanaf de opbouwdag (om in te werken) tot en met de afbouwdag

SlaapzaalbalieSlaapzaalbalie
Als onderdeel van het slaapzaalbalieteam, zorg je ervoor dat alle vrijwilligers die een slaapplek geboekt hebben, hiervoor terecht kunnen. De belangrijkste taken zijn het in- en uitchecken van gasten bij de slaapbalie, toelichten van huisregels, vragen beantwoorden/noteren en een overzicht van slaapplekken bijhouden.

Stage / MaSStage / MaS
Als je als leerling voor je Maatschappelijke stage of project mee komt helpen, vink dan -alleen- deze optie aan!
De stagebegeleider van het Amma programma zal dan contact met je opnemen over de specifieke taken.

Stoelen en bankenStoelen en banken
Tijdens het programma moeten een aantal keren stoelen en banken van het restaurant naar de zaal en vice versa.

Toezicht (Security)Toezicht (Security)
Je zorgt dat het publiek in goede banen wordt geleid en dat bezoekers alleen komen op de plekken waar ze welkom zijn. Je checkt bij de ingang van de slaapzalen of mensen een toegangsbandje dragen. Ook is er toezicht in de Ammashop en bij het podium. Je kunt zes uur per dag in het vaste team werken. Of als ‘invaller’ in shifts van twee uur in de ochtend, middag of (late) avond. Geef dit aan in het opmerkingenveld van dit formulier.
|
Toiletten & douches Toiletten & douches
Stel je voor dat je op een toilet komt dat schoon is en lekker ruikt, waar wierook brandt en waar een schoonmaakteam actief is dat met plezier aan het poetsen is! Dat gun je toch alle mensen die Amma in het hart gesloten hebben! Tijdens het programma zijn 20 toiletten en 30 douches volop in gebruik bij bezoekers, vrijwilligers en tourstafleden. Wil jij ons enthousiaste team versterken zodat de dames- en heren wc’s & de douches, flink glimmen en fris geuren?

Tourstaf restaurant Tourstaf restaurant
Voor de 300 internationale vrijwilligers die tijdens de Europatour met Amma meereizen, is een eigen restaurantruimte beschikbaar. Je helpt bij het buffet klaarzetten en bijhouden, koffie en thee zetten, de ruimte schoonhouden, vuile vaat afgeven bij de afwas en de voorraden in de gaten houden. De voertaal is meestal Engels.

Was verzorgen Was verzorgen
Bij de ‘laundry service’ zorg je voor de was van zo’n 320 internationale vrijwilligers die zes weken lang met Amma door Europa reizen! De was wordt in een knus team van zes mensen ingenomen en gesorteerd. Het wassen gebeurt in een wasserette in Utrecht, waar in een paar uur tijd alles gedraaid, gedroogd en gevouwen wordt! Het is fijn als je je flexibel op kunt stellen en liefst over een auto en/of rijbewijs beschikt.

Westers restaurant Westers restaurant
Het westers restaurant verzorgt soep, salade, stoofpot en snacks (o.a. kroketten!). Je werkzaamheden bestaan uit serveren, opruimen, broodjes smeren en de kassa bedienen. Voor het laatste is ervaring een pré. Het restaurant is alle programmadagen open van 08:30 uur tot 02:00 uur ’s nachts.