Meehelpen bij Amma’s programma in Houten

De organisatie van Amma’s wereldwijde programma’s draait helemaal op vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn geraakt en geïnspireerd door Amma’s boodschap van liefde en haar voorbeeld om je in te zetten voor een betere wereld.
Een van de belangrijke lessen die Amma ons steeds weer leert is dat het ware geluk te vinden is in het helpen van de ander. Dat we het meeste leren over onszelf en onze ingewikkeldheden als we ons – zonder dat we er iets voor terug verwachten – inzetten voor een ander die het nodig heeft. In India noemt men dit seva: je belangeloos inzetten voor een ander, voor God of voor het grote geheel. Amma zegt dat seva een van de belangrijkste onderdelen is van ons spirituele pad. seva:

“Een onbaatzuchtige houding zal je verheffen. Door anderen te helpen, help je in feite jezelf.”
– Amma

Meehelpen om bij Amma’s programma is ook een vorm van seva

Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat duizenden mensen de kans krijgen om Amma te ontmoeten. Het Nederlandse programma draait op zo’n 100 lokale vrijwilligers en 300 internationale vrijwilligers die met de Europa tour meereizen.. Daarnaast zijn er nog zo’n 400 mensen nodig die meehelpen met de vele werkzaamheden die nodig zijn om duizenden de gelegenheid te geven om Amma’s aanwezigheid en bijzondere omhelzing te ervaren en om te genieten van het programma.

“Mijn kinderen zijn mijn kracht”
– Amma

Voor sommige seva’s is het makkelijker om mensen te vinden dan anderen, maar dat maakt ze niet minder belangrijk. Dan is het extra fijn als je daarbij wilt helpen. Dat zijn bijvoorbeeld toiletten schoonmaken, helpen bij de afwas, gastmensen (bezoekers ontvangen en vriendelijk te woord staan), verkeersregelaar zijn op het parkeerterrein, toezicht houden bij de ingangen, en het sjouwen met stoelen en banken van het restaurant naar de zaal. Je vindt de lijst met alle seva’s op het inschrijfformulier.

Opbouw en afbouw van het programma

Ook voor de op- en afbouw is je hulp erg welkom. De opbouwdag start op maandag 27 november vanaf 7 uur ’s ochtends. De afbouw aan het einde van het programma is dit jaar een bijzondere uitdaging omdat de Expo aan het eind van de middag op 30 november leeg en schoon moet zijn voor het volgende evenement. De afbouw start dan ook al gedurende de Devi Bhava nacht. Je kunt je opgeven op het inschrijfformulier bij ‘afbouw’. We hopen dat veel mensen meehelpen met opruimen en inpakken. Je kunt de coördinatoren die weten wat er moet gebeuren herkennen aan de fel gekleurde hesjes.

Samen maken we Amma’s bezoek tot een succes!

Inschrijven:

Aanmelden vrijwiliger

Slaap- en eetarrangement voor vrijwilligers

Als je minimaal zes uur per dag seva wilt doen dan kun je gebruik maken van het speciale slaap- en eetarrangement voor vrijwilligers.
Je moet eerst aangemeld zijn als vrijwilliger en krijgt dan bericht hoe je je hiervoor kunt opgeven.
Doe je mee? Lees meer

“Achter alle grote en onvergetelijke gebeurtenissen schuilt het hart. Liefde en onbaatzuchtigheid zijn de grondslag van alle grote daden. Achter elk goed doel vind je iemand die alles heeft opgegeven en zijn of haar leven er volledig aan wijdt.”
– Amma