Vrijwilligers arrangement

Om in aanmerking te komen voor dit slaap- en eetarrangement moet je bereid zijn om minimaal 6 uur seva per dag te doen. Als je aan deze voorwaarde voldoet, krijg je na je aanmelding als vrijwilliger een e-mail met instructies over hoe je je voor dit arrangement kunt inschrijven en betalen.

Als je je nog niet hebt opgegeven om mee te helpen, dan kun je je hier aanmelden.

Aanmelden vrijwiliger

Ben je niet bereid of in staat om minimaal 6 uur seva per dag te doen, dan kun je gebruik maken van het aanvraagformulier overnachten voor bezoekers. Je reserveert dan een slaapplek in de slaapzaal.

Overnachten bezoekers

Seva-aanbieding: slapen en eten voor € 120,-

Wil jij meehelpen met Amma’s programma?

Wil je vrijwilligerswerk doen vanuit de seva-gedachte?

Dan hebben wij een speciale aanbieding voor jou!

In de hal van de Expo is een slaapzaal ingericht waar mensen die vrijwilligerswerk doen, kunnen overnachten. Ook jij kunt hier drie nachten slapen: je slaapt dan ‘op locatie’ bij het grootste spirituele evenement van Nederland. Daarnaast is er een restaurant speciaal voor alle vrijwilligers: het seva restaurant.

 • Een slaapplek in de speciale slaapzaal (neem zelf een slaapzak en matje of luchtbed mee)
 • Warme douche
 • Eten:
  • Ontbijt: havermoutpap, yoghurt, muesli en een (belegd) broodje
  • Lunch: een Indiase lunch of soep, brood en salade
  • Diner: een Indiase maaltijd of soep, brood en salade
  • Koffie en thee zoveel je wilt

Je helpt mee op de opbouwdag, maandag 27 november vanaf 07:00 uur, dan wordt er ’s middags voor soep & turks brood gezorgd bij de lunch (neem zelf sandwiches mee als je veel honger hebt). In de avond staat er voor de opbouwers een maaltijd klaar. Heb je voor het slapen betaald, dan kun je met een slaapbandje na de opbouw gratis blijven overnachten. Na de lunch kun je je slaapbandje ophalen, de slaapzaal is vanaf 17 uur toegankelijk.

Als je meehelpt opruimen in de ochtend van donderdag 30 november, dan krijg je een heerlijke lunch van al het eten dat over is! Dat is dit jaar erg belangrijk want al vroeg die ochtend moet we een groot deel van de Expo weer leeg en schoon opgeleverd worden.

Belangrijk: Dit jaar was het heel moeilijk om data te vinden voor Amma’s bezoek. Het is toch gelukt, maar we moeten jullie iets heel belangrijks vragen: De slaapzaal waar jij ligt moet op donderdagmorgen al om 8 uur(!) leeg opgeleverd worden. Zorg dat je voor die tijd je spullen meegenomen hebt (bv. naar je auto). Er zal ook een speciale plek gemaakt worden waar je je bagage kunt neerzetten gedurende de afbouw.

Op 28 en 29 november doe je minimaal 6 uur per dag vrijwilligerswerk: bijvoorbeeld parkeerbeheer, afwassen, toiletten en douches poetsen, afvalverwerking, toezicht (kijk hier voor meer informatie)

Wat moet ik meenemen?
Neem sowieso je eigen slaapmatje, een slaapzak en kussen en een zaklantaarn mee.

 

Ook als je niet in de Expo komt slapen, maar wel minimaal 6 uur seva per dag doet (je hebt hierover afspraken gemaakt met jouw sevacoördinator) dan kun je net als andere jaren een maaltijdbandje kopen voor ontbijt, lunch, diner, thee en koffie bij de slaapbalie. Deze maaltijdbandjes bestel je via het slaap-arrangement formulier, ook als je niet van het slaap-arrangement gebruik wilt maken.

Prijzen (bij minimaal 6 uur seva per dag)

 • slaapplek inclusief maaltijden en koffie/thee: € 120,= (3 nachten / 3 dagen)
 • alleen slaapplek: € 70,= (3 nachten)
 • alleen maaltijden en koffie/thee: € 50,= (3 dagen)
Om gebruik te kunnen maken van het slaap- & eetarrangement (bij minimaal 6 uur per dag seva) moet je je reeds hebben aangemeld voor seva en afspraken hebben gemaakt met één van de coördinatoren voor wat betreft je werkzaamheden tijdens Amma’s programma. Je kunt je slaapplek via het aanvraagformulier slapen & eten voor vrijwilligers reserveren. Als je vooraf met IDEAL vooraf betaalt, krijg je voorrang tijdens de opbouwdag bij de slaapinschrijving. Je hoeft dus minder lang in de rij te wachten en kunt eerder je matje neerleggen in de slaapzaal dan mensen die niet via IDEAL betalen.

Seva

Seva betekent letterlijk: je inzetten zonder eigen belang. Seva is in alle spirituele tradities een belangrijk onderdeel. Seva haalt je focus weg van jezelf en legt die bij een ander: je bent dan minder met de behoeften van je ego bezig. Amma zegt: ‘Een houding van belangeloosheid geeft ons blijdschap. Door anderen te helpen, helpen we eigenlijk onszelf.’