Meehelpen bij Amma’s programma in Houten

De organisatie van Amma’s wereldwijde programma’s draait helemaal op vrijwilligers. Al deze vrijwilligers zijn geraakt en geïnspireerd door Amma’s boodschap van liefde en haar voorbeeld om je in te zetten voor een betere wereld.

“Mijn kinderen zijn mijn kracht”
– Amma

Het Nederlandse programma draait op zo’n 100 lokale vrijwilligers en 300 internationale vrijwilligers die met de Europa tour meereizen. Daarnaast zijn er nog zo’n 400 mensen nodig die meehelpen met afwassen, groentensnijden, mensen ontvangen, parkeerbeheer, eten serveren en nog veel meer. Zo krijgen duizenden mensen de kans om Amma’s aanwezigheid en bijzondere omhelzing te ervaren.

Slaap- en eetarrangement voor vrijwilligers

Als je minimaal zes uur per dag inzetbaar bent als vrijwilliger dan kun je gebruik maken van het speciale slaap- en eetarrangement voor vrijwilligers. Lees meer

Voor de organisatie is het fijn als we je kunnen indelen waar het ’t meeste nodig is. Vink dan straks de eerste optie aan (Ik doe graag wat ’t meeste nodig is). Als je je voor een specifiek onderdeel wilt aanmelden klik dan op de tweede optie (Ik wil zelf een seva uitkiezen).

Ook voor de op- en afbouw van het programma is hulp erg welkom. De opbouw start op maandag 15 oktober vanaf 7 uur ’s ochtends. De afbouw begint al tijdens de Devi Bhava nacht en duurt tot ongeveer 14 uur op donderdag.

Inschrijven:

Aanmelden vrijwiliger

“Een onbaatzuchtige houding zal je verheffen. Door anderen te helpen, help je in feite jezelf.”
– Amma

 

 

“Achter alle grote en onvergetelijke gebeurtenissen schuilt het hart. Liefde en onbaatzuchtigheid zijn de grondslag van alle grote daden. Achter elk goed doel vind je iemand die alles heeft opgegeven en zijn of haar leven er volledig aan wijdt.”
– Amma

 

Seva

Een van de belangrijke lessen die Amma ons steeds weer leert is dat het ware geluk te vinden is in het helpen van de ander. Dat we het meeste leren over onszelf en onze ingewikkeldheden als we ons – zonder dat we er iets voor terug verwachten – inzetten voor een ander die het nodig heeft. In India noemt men dit seva: je belangeloos inzetten voor een ander, voor God of voor het grote geheel. Amma zegt dat seva een van de belangrijkste onderdelen is van ons spirituele pad.